Bors de gaina cu tocmagi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bors de gaina cu tocmagi

Ingrediente

  • o gaina grasa de tara;
  • o ceapa;
  • 1-2 morcovi;
  • 1 ardel rosu;
  • 2 rosii coapte;
  • marar/patrunjel;
  • bors de putina ;
  • 1 ou;
  • sare;
  • faina alba;
  • ardel iute(optional);
  • smantana(optional);

Mod de preparare

Se transeaza gaina si se pune la fiert.

Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine si se lasa la fiert sub presiune.Dupa 30-40 minute se adauga legumele taiate cubulete.Se pune iar capacul si se mai lasa sa fiarba sub presiune 20 minute.

In acest timp pregatim tocmagii(taiteii de casa).Se framanta un aluat tare dintr-un ou,sare si faina,se intinde o foaie si se taie fideluta.Cand carnea si legumele sunt aproape fierte,se adauga tocmagii ,sare si borsul si se mai fierbe aproximativ 10 minute.Dupa ce se opreste focul,se presara patrunjel verde deasupra.

Se serveste cu ardel iute si dres cu o lingura de smantana dupa preferinta.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni