Bors de legume cu afumatura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Bors de legume cu afumatura

Ingrediente

  • Un bors usor de facut, cu orice fel de legume aveti la indemana si imbogatit cu afumatura, galbenus de ou, smantana si mujdei de usturoi. Totul este sa aveti rabdare…
  • - 500 g scarita afumata;
  • - 500 g ciolan de porc afumat;
  • - 2 l de bors;
  • - 5-6 morcovi tineri;
  • - 2-3 cepe;
  • - 1 radacina pastarnac;
  • - 2-3 dovlecei;
  • - ½ capatana de varza;
  • - 2-3 cartofi;
  • - 1 ardei gras rosu ori verde;
  • - 2 ardei iuti uscati;
  • - sare;
  • - piper;
  • - cimbru verde sau uscat;
  • - boia de ardei dulce;
  • - leustean;
  • - marar;
  • - patrunjel;
  • - 3-4 galbenusuri de ou;
  • - 3-4 linguri zdravene de smantana;
  • - 1 capatana de usturoi.

Mod de preparare

1. Se portioneaza afumatura si se spala.

2. Se opareste afumatura pe care vrem sa o folosim. Se scoate si se scurge.

3. Se curata legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul, dovleceii, cartofii, varza, se spala si se scurg.

4. Se toaca legumele marunt.

5. Se pun intr-un vas aproximativ 2 l de apa la fiert cu o lingurita de sare, se pun legumele si se lasa sa fiarba 10 minute.

6. Se adauga afumatura si se mai fierb 15 – 20 minute.

7. Intre timp borsul se aduce la fierbere intr-un alt vas.

8. Se adauga in vasul cu legume borsul fierbinte, cimbrul, ardeii iuti uscati taiati felii si se mai fierb toate timp de 5-10 minute.

9. Se potriveste apoi de sare, piper, se adauga boiaua dulce, mararul, patrunjelul si leusteanul taiate fin, se opreste focul si se acopera timp de cateva minute.

10. Se pregateste mujdeiul din capatana de usturoi, sare si apa.

11. Se amesteca galbenusurile de ou cu smantana.

12. Cand se pune borsul in farfurie adaugam 3-4 linguri de smantana cu galbenus si mujdei dupa gust. Se va proceda asa ori de cate ori servim, pentru ca este vara si destul de cald.

Se serveste cu ardei iute verde sau murat si painica de casa.

Se mai poate adauga ca si afumatura in bors, dupa gustul fiecaruia, carnaciori afumati si slanina, sau orice fel de afumatura aveti la indemana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise