Bors de loboda

Spalam bine frunzele de loboda.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Bors de loboda

Ingrediente

  • 1 mana buna de loboda rosie
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3-4 cartofi marisori
  • 2 linguri bulion
  • patrunjel verde
  • leustean
  • sare
  • bors pentru acrit

Mod de preparare

Spalam bine frunzele de loboda si le oparit 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se raceste.

Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete, patrunjelul si leusteanul le tocam si pe acestea marunt, iar loboda fasii.

Intr-o oala cu presiune, am pus cca. 3 litri de apa, legumele si verdeata, inclusiv loboda, bulionul, am pus capacul si cand a inceput sa fiarba, am dat supapa in jos si am lasat cca.15 minute la foc mic, pentru a fierbe usor.

Dupa ce au fiert legumele, am scos cu grija capacul de la oala ( eu pun oala sub jetul de apa rece pana cu se mai aude nici un zgomot, apoi ridic capacul fara nici o problema) si am acrit ciorbita cu bors de casa (in functie de cat de acru va place).

La final, am condimentat cu sare dupa gust, mai lasam putin pana da un clocot si totul este gata.

Se serveste fierbinte sau, pe timp de vara, o servim rece, de la frigider!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise