Bors de perisoare, din carne tocata de curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Bors de perisoare, din carne tocata de curcan

Ingrediente

  • 1,5 kg carne tocata de curcan(Carrefour).
  • 3 morcovi potriviti nu prea mari.
  • 2 cartofi.
  • 1 ceapa rosie.
  • 1 cescuta orez.
  • 1 cana de dovleac dat pe razatoare.
  • 4 oua(eu fac ciorba intr-o oala de 6 l).
  • 1 l bors.
  • faina,pentru perisoare.
  • 1 leustean verde.
  • sare,piper roz proaspat macinat,vegeta fara sare(plafar bio),un praf de menta,un praf de tarhon uscat.

Mod de preparare

Curatam zarzavatul,il spalam,il taiem si apoi il punem in oala la fiert.Eu fac ciorba intr-o oala de 5 litri si pun apa cam 3 litri.Fiecare pune apa cat considera si depinde si de cantitatea pe care o dorim sa o facem.Separat facem perisoarele,eu le dau prin faina.Dupa ce a fiert bine zarzavatul,punem perisoarele din carne de curcan,iar cand apa incepe sa dea in clocot,turnam o cana de apa rece,deasupra ca sa se fragezeasca perisoarele si sa se ridice deasupra.Aceste perisoare fierb cam in circa 15 minute,potrivim de sare(vegeta fara sare bio)si ce condimente mai dorim,o lasam cam 10-15 minute cu capacul pus,dupa care,adaugam 4 oua batute spuma cu putina ciorba,amestecam cu o lingura de lemn,ca sa nu se rupa perisoarele.Tocam un leustean cat mai marunt si il punem in ciorba.Aceasta ciorba merge cu un ardei iute,sau o ceapa rosie.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi