autor:

mariana

» » Borsuri si Ciorbe

Bors ucrainesc

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
400g.costita de vita, 100g. slanina, 1 ciapa medie, 2 morcovi medii, 1 sfecla rosie mare, 200g.varza, 2 cartofi medii, 2 linguri pasta de rosii, 1 catel de usturoi, sare si piper dupa gust, 1 lingura de smintina pentru decorare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

29 voturi

Mod de preparare

Slanina o maruntim si o punem la prajit cind vedeti ca sa topit prajim in ea ciapa tocata marunt si un morcov dat prin razatoare. Intre timp gatim bulionul intr-o cratita punem apa cu costita la fiert aveti grija sa scoateti spupa de la carne la fierbere ca sa nu iasa borsul tulbure!!!
Cit timp se va pregati prajitura si va fierbe bulionul taiem varza in fisii lungi iar sfecla rosie si un morcov le dam prin razatoare.
Curatim cartofii si ii taiem in cuburi.
Cind carnea va fi aproape gata rasturnam prajitura apoi varza, morcovul,cartofii si sfecla rosie.Lasam sa dea in clocot, adaugam si catelul de usturoi dat prin razatoare, sarea si piperul dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic timp de 40min.
Asezam in farfurie si adaugam lingura de smintina.....

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors ucrainesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    E o ciorba adevarata, eu o fac.Merita sa ncercati

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Super ciorba, felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

29 voturi

Ingrediente

  • 400g.costita de vita
  • 100g. slanina
  • 1 ciapa medie
  • 2 morcovi medii
  • 1 sfecla rosie mare
  • 200g.varza
  • 2 cartofi medii
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de smintina pentru decorare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

Cely Snijec (Chef de cuisine)

E o ciorba adevarata, eu o fac.Merita sa ncercati

Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume