1447
retete

Alte sectiuni
  • Ciorba cu sira de miel

    Se taie mărunt zarzavatul (morcovii, păstârnacul, țelina și ceapa). Se pun ceapa și zarzavatul la fiert, în 3 litri de apă rece, cu sira de miel, piperul și o linguriță de sare (să se închege spuma). Se spumuiește. După o

    0 comentarii

  • Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

    In oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul, taiate marunt, apoi morcovul, pastarnacul, dovlecelul, taiate cubulete mici sau rase, se amesteca apoi cu pasta de rosii, pasta de ardei, varza taiata fin, cartofii cubulete,1 lingura rasa cu sare si 2 l de apa.

    0 comentarii

  • Ciorba cu perisoare de curcan

    Se pune in oala, ulei, apoi toate legumele taiate cubulete mici sau date pe razatoarea cu ochiuri mari, fiecare cum este invatat; se soteaza impreuna cu 1 ceasca cu apa, dupa cateva minute, se adauga pasta de ardei,1 lingurita cu sare, 3-4 cani cu apa

    0 comentarii

  • Supa crema de urzici

    In vasul cu ulei, se pun legumele curatate, spalate, taiate cuburi, leurda cu cozile taiate, spalata si taiata marunt, urzicile curatate, foarte bine spalate, oparite 2-3 minute, apoi scurse fara sa se arunce apa. Se amesteca totul bine, apoi se adauga

    0 comentarii

  • Bors de miel

    Se taie carnea in bucati potrivit de mari si se pune la prajit, in ulei incins, asa, nu va mai scoate spuma la fiert si isi va pierde mirosul de miel. Cand carnea se rumeneste, se adauga apa si legumele tocate marunt, eu am adaugat si cartofii odata cu

    0 comentarii

  • Bors de peste

    Se curata si spala zarzavatul, apoi ceapa se taie marunt, la fel si celalalt zarzavat, apoi se pun la fiert, in 2-3 l de apa cu sare. Cand zarzavatul este aproape fiert, se adauga sucul de rosii si pestele bine spalat. Se lasa sa clocoteasca 5 minute,

    0 comentarii

  • Ciorbă de miel reţetă

    Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam sa fiarba cam 40 de minute, la foc domol si inlaturam spuma formata. Curatam si spalam toate legumele, apoi le taiem dupa preferinta. Tocam verdeata,

    0 comentarii

  • Ciorbă de miel reţetă

    Se spala carnea de miel si se pune la fiert. Intre timp, se spumeaza supa. Cand carnea este fiarta, se scoate pentru a se dezosa. In apa, se adauga ceapa taiata marunt si zarzavaturile (morcovii, patrunjelul si telina). Se fierb. Cand sunt fierte, se

    0 comentarii

  • Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

    Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul, ceapa verde si usturoiul. Morcovul il radem pe razatoare si apoi il calim in putin ulei (va da culoare ciorbei). Adaugam

    0 comentarii

  • Supa crema de naut cu rosii

    Curatam ceapa, morcovul, telina, cartoful si usturoiul. Toate legumele curatate, mai putin ceapa, le taiem cuburi. Ceapa si usturoiul le punem intreagi. Intr-o oala, punem morcovul, telina, ceapa si usturoiul la fiert, in apa cu sare. Adaugam atata apa,

    0 comentarii

  • Supa crema de ciuperci

    Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt (eu o dau pe razatoare, asa nu mai "plang" si o toc mai repede), pana devine translucida. Dupa ce s-a calit, adaugam cartofii, gulia si usturoiul tocat marunt.

    0 comentarii

  • Ciorba turceasca de linte

    Se pune lintea la inmuiat cu o ora inainte de a face supa. Se incinge uleiul, se adauga ceapa si morcovul si calim putin. Adaugam sucul de rosii si boiaua iute si lasam sa fiarba vreo 5 minute, timp in care trebuie sa amestecam des. Se adauga 3-4

    0 comentarii

  • Ciorba de pui a la grec

    Dam pe razatoare toate legumele si le punem la calit in ulei, cu un praf de sare. Le lasam sa se inabuse 3-4 minute cu capacul pus pe oala, apoi adaugam apa si carnea. Lasam sa fiarba, pana carnea este fiarta aproape de tot, dupa ce carnea a fiert, o

    0 comentarii

  • Bors de sfecla rosie

    Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cubulete, dupa cum doreste fiecare; 1/4din sfecla rosie se opreste pentru finalul borsului, apoi totul se pune in oala cu ulei si 1 ceasca cu apa pe

    0 comentarii

  • Ciorba cu ardei umplut

    Calim in ulei o ceapa tocata marunt, adaugam orezul, cuburile MAGGI si carnea. Amestecam si dam la o parte de pe foc. Punem in amestec cele 2 albusuri de la oua si cateva frunze de partunjel tocat. Intr-o oala, in care vom pregati ciorba, punem morcovul,

    0 comentarii

  • Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

    Punem apa la fiert. Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam, spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge punctul de fierbere. Ardeiul il vom adauga mai tarziu. Pregatim perisoarele. Trecem

    0 comentarii

  • Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

    Ceapa se toaca marunt, se pune cateva minute la calit, dupa care se adauga morcovii taiati rondele sau cuburi. Dupa ce s-au calit putin, se pun in oala de ciorba la fiert, la foc potrivit. Se amesteca ingredientele pentru perisoare, se formeaza bilute

    0 comentarii

  • Ciorba de perisoare

    Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul ras, ardeiul gras, rosiile la cutie (eu folosesc aproximativ jumatate de cutie). Se spumeaza la nevoie. Se adauga

    5 comentarii

  • Ciorba de perisoare

    Pentru inceput, vom curata legumele si le vom taiat marunt, dupa care, intr-o oala, vom pune 2-3 linguri de ulei si vom scalda legumele: ceapa, morcovul, pastarnacul, ardelul kapia si patrunjelul in ulei pana devin sticloase. Turnam apa calduta peste legume

    0 comentarii

  • Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

    Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se potrivește cu sare). În acest timp, pregătim perișoarele, la carnea tocată adaugăm oul, grișul sare, piper , framântam bine și formăm

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.