Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Ingrediente

  • 6-8 bostanei potriviti ca marime
  • 6 rosii tari mari
  • 2 - 3 linguri de ulei
  • 2 morcovi dati pe razatoarea cu gauri mari
  • 2 cepe taiate marunt
  • 250 gr de ciuperci proaspete sau din conserva
  • 3/4 pahar de mazare tanara proaspata sau inghetata
  • 10-12 nuca braziliana sau nuca obisnuita macinata
  • 100 gr de mozzarela rasa pe razatoarea cu gauri mari
  • 2 oua batute
  • ptr sos
  • 1 conserva de rosii taiate sau rosii proaspete taiate cuburi mici.
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/3 pahar de vin alb
  • 2 pahare de apa.
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • sare, piper la gust
  • 2-3 linguri de marar tocat
  • 1-2 lingurite de oregano si busuioc

Mod de preparare

Intai se cojesc usor bostaneii de coaja, se taie un capac si se scoate continutul din ei lasand un perete subtire in bostanei. Se presara putina sare grunjoasa in ei si se lasa sa scoata apa. La fel se face si cu rosiile ca sa le putem umple.

Continutul bostaneilor il tocam bine si se foloseste la umplutura.

Intr-o tigaie bine incalzita se incalzeste uleiul si se prajeste ceapa, se adauga morcovii si bostaneii tocati se prajesc 5 minute, dupa care se adauga ciupercile, si mazarea, se da la gust cu sare si piper si se mai lasa 2 -3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.

Intr-o cratita mare si adanca se face sosul.

Se incalzeste 2 linguri de ulei de masline se adauga mirodeniile si usturoiul pisat se amesteca bine se adauga rosiile si se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se adauga vinul si sucul de lamaie si se lasa sa fiarba pe foc mic.

Umplutura - Intr-un bol se amestecă legumele răcite din tigaie cu ouale batute, cu branza si faina de nuca si se da la gust cu sare, piper. Se umplu bostaneii si rosiile se pun capacele si se infinge 2 scobitori in fiecare leguma ca sa mentina capacul.

Se pun legumele in sosul din cratita si se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se transfera in cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade ptr inca 15-20 de minute. Se servesc cu mamaliguta calda sau orez fiert. O mancare gustoasa si usor de pregatit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise