autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Ingrediente
6-8 bostanei potriviti ca marime, 6 rosii tari mari, 2 - 3 linguri de ulei, 2 morcovi dati pe razatoarea cu gauri mari, 2 cepe taiate marunt, 250 gr de ciuperci proaspete sau din conserva, 3/4 pahar de mazare tanara proaspata sau inghetata, 10-12 nuca braziliana sau nuca obisnuita macinata, 100 gr de mozzarela rasa pe razatoarea cu gauri mari, 2 oua batute, ptr sos, 1 conserva de rosii taiate sau rosii proaspete taiate cuburi mici., 2-3 catei de usturoi zdrobiti, 1/3 pahar de vin alb, 2 pahare de apa., 1-2 linguri de suc de lamaie, sare, piper la gust, 2-3 linguri de marar tocat, 1-2 lingurite de oregano si busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Intai se cojesc usor bostaneii de coaja, se taie un capac si se scoate continutul din ei lasand un perete subtire in bostanei. Se presara putina sare grunjoasa in ei si se lasa sa scoata apa. La fel se face si cu rosiile ca sa le putem umple.

Continutul bostaneilor il tocam bine si se foloseste la umplutura.

Intr-o tigaie bine incalzita se incalzeste uleiul si se prajeste ceapa, se adauga morcovii si bostaneii tocati se prajesc 5 minute, dupa care se adauga ciupercile, si mazarea, se da la gust cu sare si piper si se mai lasa 2 -3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.

Intr-o cratita mare si adanca se face sosul.

Se incalzeste 2 linguri de ulei de masline se adauga mirodeniile si usturoiul pisat se amesteca bine se adauga rosiile si se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se adauga vinul si sucul de lamaie si se lasa sa fiarba pe foc mic.

Umplutura - Intr-un bol se amestecă legumele răcite din tigaie cu ouale batute, cu branza si faina de nuca si se da la gust cu sare, piper. Se umplu bostaneii si rosiile se pun capacele si se infinge 2 scobitori in fiecare leguma ca sa mentina capacul.

Se pun legumele in sosul din cratita si se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se transfera in cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade ptr inca 15-20 de minute. Se servesc cu mamaliguta calda sau orez fiert. O mancare gustoasa si usor de pregatit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors cu carne de pui

Bors cu carne de pui

Fierbem carne de pui, apoi schimbam apa si punem din nou la fiert cu putina sare. Adaugam legumele

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu sos de smântână

Ciuperci cu sos de smântână

Toci ceapa mărunt și o pui la călit cu puțin ulei, tai ciupercuțele cubulețe, nici prea mari,

7 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 6-8 bostanei potriviti ca marime
  • 6 rosii tari mari
  • 2 - 3 linguri de ulei
  • 2 morcovi dati pe razatoarea cu gauri mari
  • 2 cepe taiate marunt
  • 250 gr de ciuperci proaspete sau din conserva
  • 3/4 pahar de mazare tanara proaspata sau inghetata
  • 10-12 nuca braziliana sau nuca obisnuita macinata
  • 100 gr de mozzarela rasa pe razatoarea cu gauri mari
  • 2 oua batute
  • ptr sos
  • 1 conserva de rosii taiate sau rosii proaspete taiate cuburi mici.
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/3 pahar de vin alb
  • 2 pahare de apa.
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • piper la gust
  • 2-3 linguri de marar tocat
  • 1-2 lingurite de oregano si busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada de spanac cu branza Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde