Nu sunt fan nuca de cocos dar mananc intotdeauna cu mare placere bounty bars asa ca am reprodus in casa gustoasele batoane si pot spune ca au iesit divine. Compozitia de cocos a ramas umeda exact ca la cele cumparate.
Ingrediente pentru 10 batoane de 6 cm:
Mod de preparare:
Punem pe foc untul, frisca si zaharul si amestecam la foc mic pana se topeste zaharul (cateva minute, cam 5) dupa care tragem cratita la o parte de pe foc si adaugam nuca de cocos.
Intindem cu ajutorul unei spatule lungi un dreptunghi cam de 2 cm inaltime pe care il lasam cam 15 minute la rece sa capete consistenta dupa care il taiem in fasii cam de 1,5 cm latime si 6 lungime si ii modelam capetele astfel incat sa devina rotunde.
Daca ne grabim sa le servim, le tinem la rece 1 ora, daca nu, le lasam toata noaptea si le imbracam in ciocolata a doua zi.
Aluatul se va compacta cat timp va sta la rece dar isi va mentine umezeala asa ca nu vor fi tari cand le scoatem.
Topim ciocolata la bain marie. Luam cate un bastonas pe rand si il scufundam in ciocolata (cu mare grija pentru ca fiind lungi si aluatul nefiind tare tare are tendinta sa se rupa daca il bruscam) dupa care il punem ori pe un gratar la racit ori pe hartie de copt.
Eu le-am dat de 2 ori prin ciocolata dar 1 data este super suficient. Dupa ce s-au racit le-am facut niste dungute cu ciocolata alba topita.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii