Bouyourdi

Dovlecelul este optional.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bouyourdi

Ingrediente

  • 1 dovlecel mic(optional)
  • 2 rosii carnoase(eu am folosit soiul inima de bou)
  • 1 ardei gras
  • 2 felii de branza feta(120-150 gr)
  • 50 ml ulei de masline
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 lingurita oregano
  • 50 gr mozzarella(bulgarasi mici)
  • Cascaval ras pentru deasupra(optional)

Mod de preparare

Dovlecelul este optional. Eu l-am avut ratacit prin frigider si l-am folosit la reteta. Se feliaza dovlecelul, se sareaza, se lasa la scurs 15-20 minute. Feliile de dovlecel se tamponeaza cu servetele de hartie, se pulverizeaza putin ulei si se prajesc la gril. Un vas termorezistent se unge cu ulei de masline, se pun feliile de dovlecel pe fundul vasului.

Rosiile si ardeiul se spala, se curata si se taie cuburi de aproximativ aceeasi marime. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano si ulei de masline, se amesteca. Jumatate din amestec se pune peste feliile de dovlecei. Deasupra se pune branza feta taiata in felii, piper, oregano si jumatate din cantitatea de ulei de masline. Se acopera branza cu amestecul ramas de rosii si ardei, se pun bulgarasii de mozzarella taiati in jumatati, asezonam cu piper, oregano si turnam restul de ulei de masline. Daca ne place putem sa punem putin cascaval ras deasupra. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute. Se serveste mancarea fierbinte cu felii de paine/paine prajita/lipie. Sa va fie de folos!

Enjoy Greece!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise