Bradut de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bradut de ciocolata

Ingrediente

  • -100 g ciocolata neagra cu lapte
  • -50 g ciocolata alba
  • -3 linguri de ulei
  • -bomboane decor (perlute,stelute,bomboane colorate)
  • -praf de zane (optional)

Mod de preparare

In doua boluri vom topi ciocolata pe baie de abur sau la cuptorul cu microunde.In unul pe cea neagra si in unul pe cea alba.In bolul cu ciocolata alba vom adauga o lingura de ulei, iar in cel cu ciocolata neagra vom adauga 2 linguri de ulei.Amestecam bine.Cat lucram,ca ciocolata sa ramana fluida,vom tine bolurile pe un vas cu apa fierbine,pe un capac.

Pe o tava mai mare,punem folie alimentara.Luam o jumatate de lingurita din ciocolata neagra si punem in tava pe folie.Din ciocolata alba,luam un varf de lingurita si punem peste ciocolata neagra,din tava. Cu coada unei pensule de pictura,ce o folosesc tot la decorul prajiturelelor,am facut mai multe raze.Facem mai multe rozete, mai mici,pentru varful bradului si mai mari,pentru baza.

Cand am terminat,dam la rece pana se intaresc bine.Dupa ce s-au intarit,montam bradutul.Ca tulpina am folosit un fruct de kivi,dar puteti folosi si cativa biscuiti rotunzi.Eu asta am avut in casa.

Pe suport,punem prima rozeta,cea mai mare.Pe ea,punem un punct de ciocolata topita,neagra sau alba,de care o fi.Peste vom pune o bomboana.Pe bomboana vom pune iarasi un punct de ciocolata topita.Peste vom pune urmatoarea rozeta,presand usor.Vom proceda asa,pana cand vom termina toate rozetele.Cum am spus,la baza le vom aseza pe cele mari,spre varf,pe cele mai mici. Dupa ce am terminat de construit bradutul vom trece la decorat.Eu am folosit stelute si perlute.

Cu o penseta,luam o steluta sau o perluta,o atingem un pic cu ciocolata topita si o lipim de marginea la rozeta din bradut. Dupa ce am terminat de decorat,am presarat praf de zane si gata impodobit este bradutul! Puteti folosi praf de zane,alb,imitand zapada! Este un decor de efect pe platoul cu prajituri!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise