Laşi 2 l de lapte la prins, adica nefiert îl pui la cald să se "strice", să se acrească.
Fierbi alţi 2 l şi îi torni peste cel prins şi amesteci uşor.
Se va aduna brânza pe care o iei cu o paletă si o pui într-o strecurătoare peste care ai pus tifon(sau altă pânză rară).Sita o pui deasupra unui vas care să colecteze zerul. Laşi să se scurgă şi vei obţine o brânză pe care o poţi consuma ca atare sau poţi pregăti diverse preparate.
Pe la noi, zerul se acreşte cu lapte covăsât, se pune în pături şi se lasă până a doua zi . Astfel devine acrişor si facem ciorbă de salată cu el. Suntem învăţăţi cu zer de oaie, dar "la criză" merge şi de vaci. În satul de unde vin, lângă Blaj, vara e "bătaie" să procuri zer pe care îl punem în sticle de plastic în pivniţă şi iarna îl folosim la ciorbe.
Brănza din fotografie e din seara asta, până mâine se mai scurge.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii