1. Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si cu zaharul. Se lasa la crescut cca. 10min.
2.Amestecul de drojdie se incorporeaza, apoi, in faina.
Se framanta, turnand lapte caldut, treptat, pana la consistenta unui aluat pentru paine.
3.Se adauga amestecul de branza si cascaval.
Se framanta pana la incorporarea completa (dureaza cca. 30 min manual, dar recomand un malaxor pentru aluaturi/masina pentru paine)
4.Apoi se adauga uleiul si un ou batut si se incorporeaza. Se lasa acoperit la crescut 1h (pana aproape isi dubleaza volumul)
5. Se framanta aluatul. Se intind foi de cca. 20x20cm, cu o grosime de 1-1.5 cm. Foaia se ruleaza si se taie usor cu cutitul, in felii transversale de 2-3 cm grosime.
6.Feliile se aseaza in tava unsa sau cu hartie pentru copt, lasand suficient spatiu intre ele, pentru a nu se lipi una de cealalta.Se lasa sa creasca 5, max. 10 min in tava. Apoi se ung cu ou batut. Sunt foarte bune presarate cu mac, seminte de in sau chimen, etc.
7.Se coc in cuptorul incins, la foc mic.
8.Se scot din cuptor pe un servet de bucatarie si se stropesc cu putina apa, cu ajutorul unui atomizor.Se acopera cu un servet de bucatarie.
Pofta buna!:)
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii