Reteta de branzoaice sau poale-n brau. Cum prepari acasa reteta de branzoaice sau poale-n brau.
De cate ori fac branzoaice sau poale-n brau, la mine in casa este mare bucurie. Aceste placinte delicioase cu aluat pufos si umplutura aromata de branza, sunt pe placul tuturor si abia mai raman si pentru a doau zi.
Se prepara simplu, cu ingrediente la indemana tutror si sunt absolut grozave, mai ales calde, pudrate cu zahar pudra vanilat.
Pentru prepararea aluatului cernem intr-un vas incapator faina, facem o adancitura in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu o lingurita de zahar si 3-4 linguri de lapte. Presaram putina faina deasupra si o lasam 10 minute sa se activeze, sa creasca.
Intre timp batem ouale cu zaharul, sarea, laptele caldut si untul topit. Turnam peste faina si framantam bine pana obtinem un aluat mai moale, care nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura punem branza de vaci la scurs intr-o sita, altfel umputura va iesi moale. Dupa ce s-a scurs bine, o amestecam cu ouale, zaharul, sarea si aromele.
Daca tot este moale, incorporati o lingura doua de gris sau pesmet.
Cand aluatul a crescut, il punem pe blatul de lucru si intindem un patrat mare, cam de 40x40 si-l taiem in patratele mai mici.
Punem deasupra cate o lingura de umplutura si unim colturile opuse, apasand bine, astfel incat sa obtinem un pliculet.
Incalzim cuptorul la 200 de grade C si asezam branzoaicele intr-o tava. Le mai lasam la dospit vreo 20 de minute si, inainte de a le baga la cuptor, le ungem cu oul batut.
Coacem branzoaicele primele 10 minute la 200 de grade C, apoi reducem temperatura la 180 de grade C si continuam coacerea pana cand se rumenesc frumos deasupra.
Presaram deasupra zahar pudra vanilat. Pofta buna!
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii