Branzoici ca la mama acasa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Branzoici ca la mama acasa

Ingrediente

  • 1,750 kg faina
  • 400g zahar
  • 1,5 l lapte fiert caldut
  • 2 galbenusuri
  • 4 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100g stafide
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1-2 oua pentru uns

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca.

Faina folosita trebuie sa fie de foarte buna calitate.

Intr-un bol mare ,framantam bine faina,drojdia crescuta, 200 g zahar,2 plicuri zahar vanilat, 2 galbenusuri, 2 oua intregi si un varf de lingurita de sare.Adaugam incet laptele si uleiul si framantam bine de tot cam 40 de minute.

Lasam sa dospeasca aluatul acoperit, la temperatura camerei cam o ora pina isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura:

branza o amestecam cu 200 g zahar, coaja de lamaie, 1 plic zahar vanilat, stafidele inmuiate in apa cu esenta de rom si 2 oua intregi.

Aluatul gata crescut il asezam pe o fata de masa presarata cu faina si il intindem bine cu sucitoarea sa ramana cam de 1,5-2 cm grosime.

Cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, taiem fasii pe care le portionam apoi in patrate. Luam fiecare patrat si il intindem putin cu mana si in lungime si in latime.

Luam cu lingura din umplutura si punem pe fiecare patrat branza, apoi impaturam colturile de sus, jos, dreapta, stanga si le unim in mijloc.

Pe tava de la cuptor punem hartie de copt si asezam branzoicile avand grija sa lasam loc intre ele ca sa poata sa creasca.

Le lasam iar 15-20 de minute sa mai creasca in tava.

Pornim cuptorul la temperatura de 180 grade C.

Inainte de a pune tava in cuptor ungem branzoicile cu ou batut.

Le lasam la cuptor cam 30-40 minute pina se coc si prind o culoare maronie-ruginie deasupra.

Le lasam sa se raceasca in tava la temperatura camerei.( asta daca rezistati sa nu gustati din ele , la cat de frumos miroase)

Dupa ce s-au racit se pot aseza pe un platou si pot fi pudrate cu zahar praf deasupra.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise