autor:

Anca Bunea

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Briosa cu spanac si feta

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
7 g drojdie uscata (1 pliculet), 2 lingurite zahar, 1 cana apa calduta, 3 cani faina, 1 lingurita sare, 1 lingura ulei de masline, Umplutura:, 250 g spanac congelat, 2 linguri seminte de dovleac, 150 g branza feta, taiata cubulete mici

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide.

Se unge o tava de chec cu unt si se tapeteaza cu faina (sau se poate pune hartie de copt).

Se caleste spanacul pana ce apa se evapora.

Se incalzeste cuptorul la 190 g C.

Din aluat se ruleaza un dreptunghi de 15cm x 25 cm, se presara pe toata suprafata spanac, 100 g din branza feta si semintele de dovleac.

Aluatul se ruleaza si se formeaza un sul din care se taie 10 felii.

Se pun feliile in forma de zig-zag in tava pregatita anterior.

Se presara deasupra restul de branza feta si se coace briosa timp de 30-35 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa cu spanac si feta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 7 g drojdie uscata (1 pliculet)
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cana apa calduta
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 250 g spanac congelat
  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 150 g branza feta
  • taiata cubulete mici

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

48 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu cascaval