Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Ingrediente

  • 250 gr cus-cus
  • apa in proportie de 3:1
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe mari, galbene
  • 2 morcovi
  • 2 ardei copti, congelati
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr ciuperci conservate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • condimente:
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • Pentru ornat:
  • rosii deshidratate
  • frunze de patrunjel
  • cascaval ras

Mod de preparare

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.

Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa.

Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si il amestecam cu cus-cusul.

Spuma de albus, va aera putin boabele de cus-cus si le va da un aspect mai placut.

Preparam umplutura.

Curatam legumele si le tocam cubulete.

Punem uleiul la incins si adaugam pe rand, ceapa, morcovul si ciupercile.

Presaram putina sare peste ele si condimente si acoperim vasul sa se inabuse bine.

Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.

Cand se patrund bine, ceapa si morcovul, adaugam usturoiul si ardeiul, mai amestecam de cateva ori si adaugam carnea tocata.

Acoperim din nou vasul si il lasam la foc moale, amestecand din cand in cand sa se asezoneze bine, carnea cu legumele.

Adaugam condimente dupa gust, iar cand carnea este preparata definitiv, adaugam patrunjelul tocat si dam vasul la rece.

Peste carnea tocata si usor racita, adaugam un ou intreg si un galbenus.

Asezam in formele de briose, mai intai cate o lingura de cus-cus, apoi cate o lingura de carne tocata si la final acoperim cu cus-cus.

Asezam cate o bucata de rosie deshidratata si presaram cascaval ras.

Dam formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

Ornam briosele cu patrunjel verde si le putem servi calde cu legume proaspete.

Se pot incalzi si la microunde, aceste briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus, dar sunt bune si reci.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise