Briose cu branza si gem

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Briose cu branza si gem

Ingrediente

  • 4 pahare de faina - 600gr
  • 11/2 lingura drojdie uscata
  • 5 oua
  • 1/4 pahar de zahar
  • 1/4 pahar de lapte caldut
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura coaja de lamia rasa
  • 1 zahar vanilt
  • 1 ou ptr uns
  • ptr umplutura
  • 250 gr branza moale
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri cornflour-amidon de porumb
  • 1 lingura de coaja de lamaie rasa
  • 150 gr gem de caise sau alt gem acrisor

Mod de preparare

In oala mixerului punem toate ingredientele ptr aluat in afara de unt si amestecam totul bine cam 2 minute.

Adaugam untul si amestecam totul la viteza mai marita 6 minute pana obtinem un aluat fraged putin lipicios.

Il pudram cu faina, il punem in alt vas, acoperim cu naylon si lasam la rece ptr 2-3 ore.

Umplutura - amestecam toate ingredientele in afara de gem pana devine o compozitie omogena.

Scoatem aluatul din frigider il impartim in doua.

Prima foaie intinsa bine cu telul o ungem cu compozitia de branza si punem o dunga de gem pe toata latimea foii, o rulam si taiem in portii pe care le punem ridicate ca niste trandafiri pe tava.Trandafirii ii putem pune pe o tava tapetata cu hartie de copt sau intr-o tava rotunda sau in tavi ptr muffins, cum doriti. Se ung trandafiri cu ou si se lasa in tava sa creasca 40-60 de minute dupa care se coc la cuptorul incalzit la 180 de grade 20-25 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Tip - in timpul framantarii si in timpul intinderii aluatului este bine sa infainam plansa ptr ca aluatul este moale si putin lipicios dar fara exagerari de faina.

Briosele sunt foarte fragede si bune, se pot face si cu crema de ciocolata si nuci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise