Briose cu branza si struguri

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Briose cu branza si struguri

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 100 g Rama Maestro 70% grasime;
  • 5-6 linguri de faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • 2 linguri vin;
  • 2 lingurite cacao;
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 3 linguri zahar;
  • 150 ml lapte;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 1 lingura cu varf cu faina;
  • 50 g Rama Maestro 70% grasime;
  • pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida;
  • 140 g crema de branza cu smantana;
  • Cacao;
  • pentru decor:
  • Stafide, struguri, bomboane decorative

Mod de preparare

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta data am pregatit briose de toamna cu crema de vanilie, frisca, branza si struguri.

Se preincalzeste cuptorul.

Se bat cu mixerul albusurile impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. Separat, se freaca margarina cu zaharul, se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca. Apoi se incorporeaza si spuma de albusuri si se amesteca toate. Se adauga si vinul, praful de copt, faina si se omogenizeaza.

Compozitia se imparte in 2 vase: unul va ramane simplu, iar in celalalt adaugam 2 lingurite de cacao si stafide. La nevoie, aceasta compozitie se poate subtia cu un pic de lapte.

Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.

Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Eu am obtinut 14 briose.

Crema de vanilie:

Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu zaharul si semintele de vanilie, apoi se adauga faina si se toarna incet din laptele cald, omogenizand. Acum se fierb pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se mai amesteca energic un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Asamblat si Ornat:

Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema.

Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si matasoasa, insa nu o bateti prea mult ca sa nu se stranga la frigider.

Se orneaza jumatate din briose cu frisca si bombonele colorate. Celelalte briose se orneaza cu frisca amestecata cu branza pufoasa Delaco si struguri si se pudreaza cu cacao.

Pofta Buna!

Timp total: 2h 30min

Portii: 14

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/briose-cu-branza-si-struguri.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise