Briose cu cacao si visine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Briose cu cacao si visine

Ingrediente

  • Pentru 12 briose:
  • *190 g faina
  • *150 g zahar
  • *190 ml apa
  • *75 ml ulei
  • *1 si jumatate lingurita praf de copt
  • *1 lingura coaja rasa de lamaie
  • *1/2 fiola esenta de vanilie
  • *1/2 fiola esenta de rom
  • *2 linguri cacao
  • *2-3 pumni de visine (proaspete sau dun compot, fara samburi)

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele uscate apoi am adaugat apa, uleiul si esentele si am amestecat cu mixerul pana la omogenizare.

In tava pregatita cu hartie de briose am pus cate o lingura de aluat, cate 2 visine, am acoperit cu inca o lingura de aluat si deasupra am pus cate o visina decor.

Am dat la cuptorul preincalzit pentru 25 min pe foc mediu.

Cand s-au racit, le-am ornat cu zahar praf si glazura rece de la Dr. Oetker.

Daca nu se foloseste glazura de ciocolata, poate fi un delicios desert de post.

Sursa: http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise