Etapa 1: se amesteca ouale cu zaharul si mierea si se bat la mixer pana ce zaharul s-a topit si s-a format un amestec omogen.
Se adauga sarea, coaja rasa de portocala, semintele de vanilie, scortisoara, semintele de chia si in (trebuie rasnite putin deoarece altfel nu se digera).
Se continua cu adaugarea uleiului in fir subtire, se omogenizeaza foarte bine, se pune si laptele batut, praful de copt si bicarbonatul.
Etapa 2: se incepe adaugarea componentelor solide - cartoful dulce si apoi faina - se amesteca manual, pentru a incorpora foarte bine ingredientele.
Textura amestecului trebuie sa fie asemanatoare cu cea de chec, daca nu are consistenta aceasta, mai puteti adauga faina.
Amestecul se pune in forme din hartie pentru briose iar pe deasupra se presara germeni de grau.
Briosele vor fi coapte in tava pentru briose, in cuptor preincalzit, la foc mediu, 180C, circa 30-40 de minute, pana devin aurii si trec proba scobitorii.
Se scot foarte usor din formele de hartie dupa ce s-au racit.
Sunt foarte gustoase si pot inlocui cu succes orice gustare pentru scoala, fiind o varianta mult mai sanatoasa, cu ingrediente bine tolerate de cei mici.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii