Brioșe cu cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Brioșe cu cocos

Ingrediente

  • Aluat de brioșe:
  • - Făină - o cană și 3/4 (~200g)
  • - Lapte - o cană (~300ml)
  • - Zahăr - jumătate de cană (~150g)
  • - Ouă - 1
  • - Bicarbonat - o linguriță
  • - Cacao - 2-3 linguri (~10g)
  • - Sare - un vârf de cuțit
  • Umplutură:
  • - Cocos - 50g
  • - Zahăr pudră - o lingură cu vârf
  • - Albuș de ou - 1
  • Ulei - pentru uns hârtiuțele.

Mod de preparare

Ingredientele ajung pentru 10-14 brioșe (depinde de mărimea formelor).

Cantitățile sunt aproximative și nu sunt bătute în cuie. Faceți prima dată ca mine și apoi ajustați rețeta după gust. :D Inițial rețeta era cu o cană de zahăr, dar mie îmi plac dulciurile mai puțin dulci. :) De asemenea, puteți să nu puneți cacao deloc și să puneți esență de vanilie sau de altceva sau nimic. :P

Alte lucruri necesare:

- tavă de brioșe;

- hârtiuțe pentru brioșe;

- mixer;

- tel (eu am folosit telul de la blenderul vertical);

- furculiță, lingură mare/polonic mic;

- recipient cu spray pentru ulei (e foarte bun dacă îl aveți, eu nu am așa că am întins uleiul cu mana :D);

- cuptor de aragaz sau electric. :P

1. Amestecați cu mixerul toate ingredientele pentru aluat până se omogenizează.

2. În alt vas bateți cu telul zahărul pudră cu albușul de ou până obțineți spuma.

3. Puneți cocosul peste spumă și amestecați cu o furculiță.

4. Ungeți hârtiuțele cu ulei și puneți-le în forme. Eu pun 2-3 picături de ulei și apoi le întind pe toată suprafața hârtiei cu degetele.

5. Puneți un strat subțire de luat în hârtiuțe.

6. Peste stratul de aluat puneți bulgărași de umplutură.

7. Cu restul de aluat acoperiți cât se poate bulgărașii.

8. Puneți la cuptorul preîncălzit pentru aprox. 30 de minute, la foc mijlociu. Timpul de copt depinde de fiecare cuptor, de aceea e bine să verificați și la 20 de minute.

Testați cu o scobitoare dacă s-au făcut bine (băgați scobitoarea in brioșă; dacă iese curată e gata).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise