Reţeta este pentru 20 de brioşe.
Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici şi se topeşte la foc mic,se adaugă untul şi laptele,se amestecă,după se adaugă gălbenuşul şi iar se amestecă bine. Când s-a format o cremă omogenă vasul se înlatură de pe foc şi se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei. Făina se amestecă cu praful de copt şi se adauga "în ploaie" peste compoziţia de ciocolată, amestecând cu un tel. Între timp cuptorul se încălzeşte la temperatura de 220 grade C timp de 15 minute. Pentru a nu tapeta tava cu făină sau unt punem hârtie de copt şi peste aşezăm formele de brioşe. Compoziţia se toarnă în forme cu ajutorul unei linguri şi se bagă în cuptorul preîncălzit. Se coc timp de 25-30 de minute la temperatura de 180 de grade C.
Pentru glazură :
Ciocolata se topeşte într-un vas la bain-marie. După se adaugă untul şi esenţa de rom. Se lasă la răcit puţin,după se adaugă peste brioşele scoase din cuptor. Pentru decor am folosit bombonele colorate.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii