Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose cu morcovi

Ingrediente

  • 200 g morcovi razuiti marunt
  • 4 oua
  • 220 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 1/2 lingurite cu scortisoara macinata
  • 300 g zahar
  • 300 ml ulei
  • alune
  • stafide hidratate
  • crema:
  • 200 g mascarpone
  • 200 g branza de vaci dulce
  • 100 g zahar
  • 1 sfecla rosie

Mod de preparare

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite.

1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate

2. Faina + praful de copt + sarea + scortisoara

3. Zaharul + uleiul + ouale adaugate unul cate unul.

Peste amestecul 3 se adauga amestecul2, se omogenizeaza, apoi se adauga amestecul 1 si se incorporeaza ingredientele.

Se preincalzeste cuptorul la 150 grade C, se pregateste tava pentru briose punand in fiecare forma o hartie de copt si se coc circa 20 minute (se face testul cu scobitoarea).

Pentru crema, mixam bine branza de vaci, zaharul si mascarpone, apoi razuim sfecla si o stoarcem si adaugam sucul in crema.

Dupa ce s-au copt, briosele se scot din tava si se lasa la racit si le ornam cu crema cu ajutorul unui sprit, se pot pune deasupra fructe sau bomboane, dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise