autor:

Eileen

» » Prajituri

Briose de cacao cu bezea

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Ingrediente
(24-28 buc.):, 450 g zahar, 200g faina, 100g cacao, 1 lingurita si jumatate de praf de copt, 1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita sare, 2 oua mari, 230ml lapte, 110ml ulei vegetal, 2 linguri esenta de vanilie, 230ml apa fierbinte, , Bezea:, 8 albusuri de ou, 450g zahar, O jumatate lingurita praf tartar, 2 lingurite esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

41 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 175grade. Puneti forme de briose in doua tavi.

Puneti zaharul, faina, cacao, bicarbonat, praf de copt si sare intr-un mixer si bateti la viteza mica.

Intr-un bol amestecati ouale, laptele, uleiul si esenta de vanilie. Adaugati peste faina si bateti la o viteza medie pentru 3 minute. Adaugati apa fiarta si amestecati usor pana se combina.

Puneti compozitia in formele de briose 3 sferturi. Dati la cuptor pentru 18-20 de minute, testati cu scobitoarea sa iasa curata. Luati din cuptor si lasati sa se raceasca in tava 10 minute. Apoi scoateti din tava si lasati sa se raceasca definitiv.

Bezeaua o pregatit astfel:

Puneti ouale, zaharul si praful tartar la bain marie si mixati pana zaharul se dizolva si crema este calda, 3-4 minute.

Dati la robot pentru 5-7 minute, crescand viteza treptat. Cand incepe sa luceasca si sa formeze tepi, adaugati esenta de vanilie si mixeaza cateva secunde.

Puneti bezeaua intr-un posh cu cap rotund, larg si decorati briosele. Apoi cu o torta de bucatarie, caramelizati suprafata bezelei avand grija sa nu ardeti foita. Se pot pastra pana la 2 zile intr-o cutie etans
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de cacao cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Brioșe cu vanilie - fără gluten

Brioșe cu vanilie - fără gluten

Incepem prin a mixa untul cu zaharul pina devine spumă, adaugăm esenta de vanilie și apoi ouăle

1 vot    3 comentarii
30 min
Prajituri
Pasca in straturi

Pasca in straturi

Blatul se incorporeaza ingredientele, se framanta coca pana se dezlipeste de mana. Se tapeteaza

64 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Wow !!!!! good!!

  • Fara foto

    Vya (Maestru bucatar) , 16 august 2013

    yummy...:)

  • Fara foto

    Stela Cristea , 04 iulie 2013

    Foarte bine arata :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Delicioase ,iar prezentarea este super...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

      Sunt tare frumoase! Am salvat reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Minunate briose, ai talent.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Delicioase, frumoase si gustoase ! cu asta cred ca am spus tot :)) pupici

    • Fara foto

      carmen luminita (Bucatar sef) , 29 ianuarie 2012

      nu le-am facut dar o sa le incerc din imagini arata super

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2012

      Arata super,felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2012

      Delicatese!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

41 voturi

Ingrediente

  • (24-28 buc.):
  • 450 g zahar
  • 200g faina
  • 100g cacao
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • 1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua mari
  • 230ml lapte
  • 110ml ulei vegetal
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 230ml apa fierbinte
  • Bezea:
  • 8 albusuri de ou
  • 450g zahar
  • O jumatate lingurita praf tartar
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

COSTEO (Chef de cuisine)

Wow !!!!! good!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tort cu piersici