Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade

Ingrediente

  • Solide:
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • cacao
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • chocolate chips sau o ciocolata rupta in bucati
  • Lichide:
  • zeama de la o portocala
  • 150-200 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • tava speciala pentru brioase

Mod de preparare

Una din diferentele intre cupcakes si muffins consta indeosebi in faptul ca la muffins se foloseste, in general, ulei in loc de unt iar lichidele si solidele se amesteca separat, ca mai apoi sa fie amestecate impreuna(lucru pe care l-am citit si eu de curand).

Am impartit sectiunea de ingrediente ca sa punctez eact acest lucru. Reteta este astfel simpla. Intr-un bol se amesteca toate solidele, folosind o spatula de lemn, iar in altul, lichidele. Amestecul rezultat din splide, se toarna apoi peste amestecul de lichide(in ploaie), amestecand cu un tel sau folosind mixerul, sa nu avem cocoloase. In cazul in care nu aveti o cana gradata, sa stiti ca cele 250 gr faina, respectiv cele 250 gr zahar pot fii masurate cu ajutorul unei cani de lapte, obisnuite. O cana normala de 250 ml are aprox 250 gr de faina/zahar.

Bun, acum, daca nu aveti forme speciale pentru briose nu este nicio problema atata timp cat aveti hartie de copt. Decupati patrate din hartia de copt, cu latura de aprox 10 cm(in functie de cat de mari le vreti). Alegeti un pahar al carui fund sa incapa in forma de briosa din tava, apoi, un alt pahar a carui gura sa fie putin mai mare decat fundul paharului ales anterior. Puneti apoi patratul din hartie peste fundul paharului, iar cu ajutorul celui de-al doilea pahar, modelati foaia de copt in jurul paharului.

Asezati formele in tava, umpleti cam 1/3 din forma cu aluat si da-ti-le la cuptorul preaincalzit, la 175 de grade, pentru 20 de minute.

Puteti pune in compozitie tot ceea ce doriti: fructe confiate, fructe proaspete, gemuri, dulceturi, stafide, etc. Orice va place. Eu le-am servit alaturi de o cupa de inghetata de portocale!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise