autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Briose "Om de zapada"

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Ingrediente
* 200 g unt, * 200 ml lapte, * 250 g zahar, * 250 g faina, * 200 g fructe de padure, * 4 oua, * 50 g cacao, * 1 plic praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul taiat cubulete impreuna cu zaharul,cacaoa,laptele si se pune sa fiarba la foc mic amestecand mereu.

Dupa ce s-a omogenizat compozitia se lasa sa se raceasca, apoi se adauga treptat ouale .

Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Se adauga fructele de padure amestecand usor.

Compozitia obtinuta se pune in tavite sub forma de oameni de zapada si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.

Se unge fiecare om de zapda cu un strat subtire de unt si se imbraca in pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "Om de zapada"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Maria Buze , 26 decembrie 2014

    arata bine

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Super!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 200 ml lapte
  • * 250 g zahar
  • * 250 g faina
  • * 200 g fructe de padure
  • * 4 oua
  • * 50 g cacao
  • * 1 plic praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super!!!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu mere caramelizate