Briose super pufoase cu mere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose super pufoase cu mere

Ingrediente

  • un mar cat pumnul taiat cubulete
  • 1 praf de copt
  • un pachetel de 125 de gr. de iaurt Activia cu gust de vanilie sau oorce alt iaurt care va place poate fi si natural fara fructe
  • 1/2 esenta vanilie de la Dr. Oetker
  • folosim ca masura pachetelul de la iaurt mai de parte
  • 1/2 paharel de ulei sau margarina topita, dar nu fierbinte
  • 3 paharele de faina cernuta
  • 3 oua
  • 1 paharel de zahar tos

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continou pana i-l incorporam pe tot, adaugam esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt in trei ture si o amestecam usor cu o lingura de lemn sau plastic pana o icorporam pe toata, turnam aceasta compozitie intr-o forma pentru briose cu 12 portii, se umple doar doua treimi din inaltimea formei, nu se umple toata pentru ca creste in timpul coacerei, forma pentru briose trebuie sa fie unsa cu unt si tapetata cu faina, peste briosele turnate punem cate o lingura de mere taiate cubulete si o dam la coptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius, lasam sa se coaca 5 minute pe urma reducem focul la 165 de grade si mai lasam sa se coaca 30 de minute, pana se rumenesc putin pe deasupra, dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca putin si le scoatem pe un platou, le pudram cu pudra cu miros de vanilie de la Dr. Oetker.

In acesta compozitie se mai poate adauga si coaja rasa de la o lamaie, impreuna cu faina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise