Briose Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Briose Tiramisu

Ingrediente

  • Ingrediente blat
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cafea macinata
  • 2 lingurite ness
  • 3 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri faina
  • 1 vf cutit sare
  • Ingrediente crema
  • 200 g mascarpone
  • 1/4 cana zahar
  • 2 albusuri
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Am folosit crema de la Tiramisu rețeta originală:

Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se mixeaza pana sunt incorporate.

Blatul

Intr-un vas se pun: untul moale, zaharul, ciocolata maruntita, ness-ul si cafeaua macinata. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba, amestecand continuu, pana ce zaharul si ciocolata sunt topite. Dupa ce sosul obtinut se raceste bine, se combina cu cele 5 galbenusuri, esenta de vanilie, sarea si faina. La final se incorporeaza cele 3 albusuri batute spuma tare. Se amesteca usor, folosind o lingura.

Asezarea in tava

Aluatul se toarna in formele de briose, unse cu ulei si tapetate cu faina. Se pot folosi forme mici individuale, o forma rotunda mai mare de budinca sau o tava dreptunghiulara 30 x 22 cm.

Deasupra aluatului se toarna crema cu mascarpone, din loc in loc, si se amesteca usor, cu o furculita, formand mici „vartejuri” alb-negre.

Briosele tiramisu se coc in cuptorul preincins la 180 de grade, timp de 15-20 minute -cele mici individuale, iar cele mai mari, timp de 20-25 minute.

Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se scot si se servesc pudrate cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise