autor:

ARDELEANU LILIANA

» » Dulciuri diverse

Briose vesele cu bombonici

Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Mie mi-au iesit 19 bucati:, - 4 oua, - 1 cana zahar, (cana dinaia mare de lapte de 300 ml, - 1 cana si jumate faina (aceeasi cana), - 2 plicuri zahar vanilat, - 100 ml ulei, - 1 plic praf de copt, - Esente: lamaie, vanilie, rom, - Ciocolata menaj vreo 2-3 patratele, date la razuitoare la dinti aia mai mari

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia.



Intr-un castron de plastic, se pun ouale intregi si le amestecam bine cu mixerul, apoi incepem si punem pe rand, in timp ce amestecam in continuare: zaharul, zaharul vanilat, esentele, uleiul, si faina in ploaie, pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt, apoi la urma ciocolata razuita. Compozitia iese cam ca la chec. Apoi utilizam o tava speciala - forme briose - si hartie speciala pentru briose.



Umplem gaurelele cam trei sferturi si presaram bombonele de ornament colorate sau ce avem prin casa. Si dam la cuptor la mijloc la foc mai mic decat mijlocul. :) Si urmarim. Cam 20 minute, maxim am tinut, depinde de cuptor. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii, iar la mijloc bine coapte. Probezi cu scobitoare. Si gata, lasam sa se raceasca un pic si ... Pofta buna! Papam si impartim apoi si la bunici.....:)



P.S.: Data viitoare incerc sa le pun inauntru: fructe proaspete sau din compot (ex. caise, visine) sau gem de caise – productie proprie. :)



Pofta buna!



Liliana
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vesele cu bombonici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu

  • Georgiana Areta Romanescu , 16 martie 2014

    Eu am pus mere rase si nuca :-)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Mie mi-au iesit 19 bucati:
  • - 4 oua
  • - 1 cana zahar
  • (cana dinaia mare de lapte de 300 ml
  • - 1 cana si jumate faina (aceeasi cana)
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 100 ml ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • - Esente: lamaie
  • vanilie
  • rom
  • - Ciocolata menaj vreo 2-3 patratele
  • date la razuitoare la dinti aia mai mari

Raporteaza reteta

Retete
de ARDELEANU LILIANA
Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Se bat bine ouale cu telul, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Tarta pufoasa cu visine mari

Tarta pufoasa cu visine mari

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Intr-un bol mai mare se bat bine,

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Două variante de prăjitură cu nuci