Briza marii

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Briza marii

Ingrediente

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 2 linguri apa calda
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • pentru crema
  • 1 plic Crema pentru prajituri- vanilie
  • 1 plic Crema pentru prajituri- lamaie
  • 1 compot piersici
  • 500 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • pentru ornat
  • 300 ml frisca
  • 1 intaritor frisca
  • 1 plic tort gelee rosu
  • bomboane scoici de mare

Mod de preparare

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.

Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.

La galbenusurile batute adaugam apa si pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.

Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul Incercam daca e copt cu proba scobitorii.

Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.

Pregatim crema de vanilie si de lamaie conform instructiunilor de pe plic, apoi desfacem compotul de piersici pe care le scoatem si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga de sirop.

Asezam prima foaie pe platou si o insiropam cu siropul de piersici.

Asezam de jur imprejurul foi, jumatatile de piersica . Din a doua foaie, taiem un cerculet mai mic pe care-l asezam in centrul piersicilor, peste prima foaie.

Apoi scoatem jumatatile de piersica, insiropam blatul si adaugam cateva linguri de crema de vanilie ,pe prima foaie, de jur imprejurul cercului mic.

Asezam din nou piersicile peste stratul de crema si le acoperim complet cu crema.

Asezam deasupra cremei blatul decupat si il insiropam si pe el.

Il acoperim cu crema de lamaie iar lateralele tortului, unde au ramas goluri, le umplem tot cu crema de lamaie.

Din cremele ramase, puse intr-un posh ,ornam tortul pe lateral din cm in cm. Deasupra tortului facem un cerc din moturi de crema in care vom pune tort-gelee rosu preparat dupa instructiunile de pe plic.Daca a mai ramas adaugam si sirop de piersici in el.

Batem frisca cu mixerul, adaugam inatritorul si ornam tortul cu frisca in spatiile ramase libere lateralul tortului si va iesi de sus in jos cate o bagheta de crema, una de frisca, una de crema, una de frisca.

La sfarsit ornam tortul cu scoici din ciocolata.

Dam tortul la rece pentru cateva ore apoi il servim alaturi de frisca rece de la frigider.

Pofta mare !

Mai multe poze :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/01/briza-marii_30.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise