Broscute cu nuca

Reteta de broscute cu nuca. Broscute cu nuca reteta veche si delicioasa. Retete de fursecuri.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Broscute cu nuca

Ingrediente

  • Pentru foaia de aluat:
  • 100 g untura (sau unt gras)
  • 200 g smantana cu 20% grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • 330 -350 g faina
  • Vanilie
  • Coaja de lamaie
  • 100 g unt moale pentru uns foaia
  • Pentru umplutura:
  • 3 albusuri de ou
  • 4 linguri zahar
  • 150 g nuca macinata
  • Zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Reteta de broscute cu nuca este una veche si o fac de multi ani. Ne-o prepara mama la toate sarbatorile si o fac si eu alor mei.

Pentru aluat am amestecat toate ingredientele, mai putin cele 100 g de unt.

Pentru început puneti doar 330 g faina, mai adaugati daca este necesar.

Când am obtinut o compozitie omogena, am împatit aluatul în trei, apoi l-am lasat la frigider jumatate de ora pentru ca se va întinde mai usor.

Apoi am întins fiecare bucata de aluat în forma dreptunghiulara si am uns cu untul moale.

Foaia se întinde cât mai subtire posibil, având grija sa nu se rupa la uns.

Am rulat strâns fiecare foaie, am acoperit cu o folie alimentara si am lasat la frigider câteva ore, ideal ar fi peste noapte.

Inainte de a scoate aluatul de la frigider, am pregatit umplutura.

Am mixat albusurile, am adaugat zaharul si apoi am încorporat nuca prajita si macinata.

Am scos pe rând rulourile de aluat de la frigider. Am taiat fiecare bucata în aproximativ 10 bucati.

Daca le faceti mai mici, puteti sa le taiati în 15-20 de bucati.

Am întins fiecare bucata taiata în forma dreptunghiulara, am pus umplutura, apoi am rasucit capetele lasând sa se vada umplutura la mijloc.

Le-am asezat într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute sau pâna se rumenesc usor.

Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am pudrat cu zahar.

Incercati si voi reteta de broscute cu nuca, sunt fragede si delicioase. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise