Brownie Cake with forest fruits and custard cream

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Brownie Cake with forest fruits and custard cream

Ingrediente

  • Pentru blat (reteta Peanut Caramel Brownies adaptata):
  • -200 gr ciocolata neagra cel putin 51% cacao
  • - 135 gr unt
  • - 4 oua mari
  • - 115 gr faina
  • - 20 gr cacao
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 1 praf de copt
  • - 1 esenta de vanilie
  • - 150 gr zahar (daca sunteti in criza de timp, macinat)
  • Pentru umplutura
  • - 400 gr fructe de padure congelate sau proaspete
  • - 2-4 linguri zahar macinat sau 2/4 plicuri zahar vanilat
  • Pentru custard cream:
  • - 3 oua
  • - 3 linguri amidon porumb
  • - 500 ml lapte
  • - 1/2 cana zahar (cam 200gr) - de preferinta macinat
  • - 1 esenta vanilie
  • Pentru decor:
  • - 200-300 ml frisca lichida

Mod de preparare

Urmand instructiunile gospodinei de pe Gustos.ro:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava rotunda, eu am folosit de 30cm, cu hartie de copt.

Ca sa nu vi se arda ciocolata pe foc, pregatiti ingredientele dinainte:

1. intr-un bol pregatiti zaharul

2. in alt bol faina, cacaoa si praful de copt

3. intr-un bol puneti ouale si sarea si bateti-le spuma cu telul sau mixerul(merge mai repede)

4. ciocolata si untul le topim la bai-maren sau intr-o cratita cu fund dublu...insa aveti grija sa nu se arda

5. dupa ce s-au topit le luam dupa foc

6. adaugam zaharul si amestecam cu mixerul

7. adaugam ouale batute spuma si mixam la viteza mica

8. adaugam faina cu cacaoa si praful de copt la compozitie mixand continuu

9. adaugam esenta de vanilie, mixam

10. turnam compozitia in tava

11. lasam la cuptor cam 20 de minute (cu flacara la jumate - 4 (din maxim 8) pentru aragazul meu mai clasic)

Dupa ce a expirat timpul opriti aragazul si mai lasati prajitura vreo 5 minute cu usa intredeschisa.... am observat ca daca o scot mai repede se desumfla :)

Dupa cele 5 minute eu am dus blatul in camara la rece.

Pentru crema de vanilie sau custard cream cum zic englezii, separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile puneti-le in frigider pentru mai tarziu, iar galbenusurile amestecati-le cu zaharul pana capata o culoare deschisa si consistenta spumoasa.

Laptele puneti-l la incalzit.

Dupa ce laptele face pielita, dati focul la minim si turnati galbenusurile amestecate cu zaharul, invartind in oala incontinuu, ca sa nu aveti surprize de cocoloase.

Dupa ce s-au incorporat ouale presarati amidonul si amestecati continuu. Mariti flacara, dar nu uitati sa amestecati continuu ca altfel se fac cocoloase.

Dupa ce obtineti consistenta unei budinci, opriti focul, turnati esenta de vanilie si amestecati pana cand s-a incorporat de tot.

Turnati crema intr-un bol si acoperiti-l cu folie de plastic(sa atinga crema, ca sa nu faca pielita) si puneti-o sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit blatul si crema, taiati blatul in doua. Puneti partea de jos a blatului pe platou/tava.

Puneti fructele de padure pe blat (daca vreti sa fie blatul foarte insiropat puteti sa lasati fructele un pic congelate). Presarati zaharul macinat sau vaniliile peste fructe.

Scoate-ti din frigider albusurile ramase de la crema si mixati-le cu un pic de sare si 1-2 linguri zahar pudra, pana obtineti o spuma. Mixati separat un pic crema de vanilie. Apoi cu o lingura incorporati in spuma crema de vanilie.

Turnati peste fructe crema de vanilie apoi asezati cealalta jumate de blat.

Bateti frisca si ornati tortul.

De preferinta ar fi sa lasati tortul peste noapte ca sa se imbine aromele.

Sper sa va placa aromele dulci(crema), acrisoare(fructele) si amarui(blatul de ciocolata) combinate.

Pofta buna si astept impresii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise