Brownie cu nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Brownie cu nuci

Ingrediente

  • 150gr ciocolata pentru prajituri
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 7 gr praf de copt
  • 4 oua
  • o mana de nuci curatate
  • 3 patratele de ciocolata de la frigider
  • esenta de vanilie sau migdale

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pana devin o crema. Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic. Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca bine pana se topeste in totalitate.Toata aceasta operatiune se poate face si la bain marie. Se opreste focul si se adauga ouale putin cate putin, amestecand continuu. Se adauga esenta de vanilie (migdale). Nucile rupte in bucatele mai micute se amesteca cu faina si praful de copt si se incorporeaza treptat la crema de ciocolata.Se amesteca usor cu telul(ca sa nu se formeze cocoloase) pana devine o crema omogena si uniforma.Se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si se coace la 180ºC timp de 20 min. Inainte de a o da la cuptor, patratelele de ciocolata se maruntesc cu un cutit si se adauga peste compozitie. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu inghetata de vanilie. La ora la care am terminat eu prajitura, nu am avut inghetata si a trebuit sa fac prezentarea cu frisca:) Sper sa va placa! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise