Brownie cu portocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Brownie cu portocale

Ingrediente

  • - 150 gr unt
  • - 150 gr ciocolata (75 gr cu lapte, 75 gr cu 75% cacao)
  • - 3 oua
  • - 200 gr zahar brun
  • - 2 linguri lichior de nuca (homemade) sau ce lichior aveti
  • - 1 lingura suc de portocale
  • - 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • - 160 gr faina
  • - 1/2 pliculet praf de copt
  • Pentru topping:
  • - 50 gr ciocolata
  • - 50 ml smantana pentru frisca
  • - cateva picaturi esenta de portocale

Mod de preparare

Topim untul impreuna cu ciocolata pe baie de aburi. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam lichiorul, sucul si coaja rasa de portocale si continuam sa mixam. Adaugam in fir subtire amestecul de ciocolata topita si usor racita. Reducem viteza la minim si incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava (23X32cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 30-35 minute, dar nu mai mult, deoarece interiorul trebuie sa ramana usor umed iar suprafata crocanta. Daca lasam mai mult va fi prea uscat dupa racire.

Pentru toppingul de ciocolata incalzim smantana pentru frisca la foc mic, adaugam ciocolata rupta bucatele, iar la sfarsit adaugam si esenta de portocale. Turnam peste tot blatul racit sau numai pe cate o felie cand servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise