Blat:
Se infierbinta cuptorul la 180 grade si se tapeteaza cu hartie de copt o forma patrata de 20x30cm. Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pina cind compozitia devine omogena. Se lasa pina se face calduta, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga pe rind ouale; se bate bine compozitia cu telul, pina devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca abia abia si se adauga miezul de nuca.Aluatul se intinde cu lingura in forma si se coace cam 25 min.
Crema:
Se bate cu mixerul crema de brinza cu untul, pina cind crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate citeva minute. Crema se unge in strat uniform pe suprafata prajiturii. Se pune la rece pentru 1-2 ore.
Glazura:
Se topeste ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecind continuu, pina cind glazura devine omogena. Se raceste pina la temperatura camerei.
Se unge glazura uniform pe stratul de crema. Se acopera prajitura si se da la rece pentru minim 3 ore.Se taie in 24 patrate si se scot din forma in stare rece.Se servesc reci sau la temperatura camerei. Se pot pastra la frigider, intr-un singur strat, acoperite, pina la 5 zile.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii