Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Ingrediente

  • Bruschetele sunt un aperitiv foarte apetisant si aromat.Eu le-am adaptat la tara mea de adoptie, folosind un ingredient foarte popular in lumea araba: za'atarul, care da bruschetelor un plus de arome. Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat, lamaita,maghiran, seminte de susan prajite, sare. Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete. Se pot adauga si alte condimente cum ar fi: cimbru, chimin,coriandru, fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce (carawe sau fenicul).In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosieinchisa. In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara, cuisoare si muguri de trandafir. Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.
  • Avem nevoie de:
  • -o franzela feliata
  • -100 gm unt (sau margarina)
  • -2 lingurite usturoi pudra
  • -2 lingurite za’atar
  • -4 lingurite cascaval ras
  • -sare dupa gust
  • -2 rosii coapte
  • -1 ardei verde
  • -1 ardei rosu
  • -2 linguri ulei de masline
  • -piper proaspat macinat

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga praful de usturoi si za’atarul.

Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti pe feliile de franzela.

Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de aluminiu si se da la cuptorul incalzit dinainte la 220 de grade.

Dupa 6-7 minute feliile de paine se intorc pe cealata fata( care s-au rumenit putin) , se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor 6-7 minute pana s-au rumenit.

Rosiile si ardeii se taie marunt, se sareaza si se pipereaza; se stropesc cu putin ulei de masline si se pun cu o lingurita pe feliile de franzela scoase din cuptor.

Se servesc calde.

Pofta buna!

Trebuie avut grija cu praful de usturoi, deoarece uneori este sarat; in acest caz nu se mai adauga sare .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise