Pregatiti coca de paine: dizolvati drojdia in laptele caldut indulcit cu o lingurita de zahar, puneti in castron faina cernuta si varsati laptele in centrul ei; framantati pana obtineti o coca omogena, adaugand putin cate putin un pahar de apa calduta,10ml de ulei si o lingurita de sare; lasati coca la crescut intr-un loc cald.
Curatati usturoiul si zdrobiti-l cu podul palmei. Taiati bucatele muschiul file si rumeniti-l intr-o tigaie cu usturoiul si 4 linguri de ulei. Puneti paharul de vin, potriviti de sare si piper si lasati totul sa fiarba pana la evaporarea completa a lichidului.
Spalati menta si adaugati-o la carne, cu exceptia catorva frunzulite pe care le pastrati pentru a orna. Cand carnea e gata scoateti usturoiul. Cu facaletul intindeti o foaie subtire de coca, pastrand deoparte o bucatica pentu ornare. Intindeti carnea peste coca si formati un rulou, inchizandu-l bine la capete. Puneti ruloul intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, cu capetele suprapuse in jos,si ornati-l cu coca ramasa. Bagati in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 de minute pana coca va prinde o culoare frumoasa.
Serviti fierbinte ornand farfuria cu cateva frunzulite de menta. Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii