Ingrediente
pentru blat, 250 gr faina, 2 linguri cu varf de cacao, 250 gr zahar, 6 oua, un plic de zahar vanilat, un praf de sare, , pentru crema:, 3 oua, 250 gr zahar, 4 linguri de cacao, 200 gr unt, 5 linguri lapte
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
9 voturi
Mod de preparare
Pentru a face crema trebuie sa frecati ouale cu zaharul, cacaua si laptele, pe baie de aburi, pana se ingroasa. Aveti grija ca bulbucii de apa fierbinte sa nu atinga fundul oalei in care faceti crema, amestecati continuu si acveti grija sa nu fiarba... Cand e ingrosata bine trageti de pe foc si adaugati untul taiat cubulete si omogenizati energic si bine. Dati la rece.
Cand blatul si crema sunt reci treceti la asamblarea prajituricii. Desfaceti blatul si umpleti-l cu 3/4 din crema dupa care il rulati inapoi.
Taiati apoi o bucata din rulada, cu o taietura oblica, si puneti-o alaturi de rulada mare, ca si cum ati forma o creanga. Asa ati facut o buturuga delicioasa.
Cu restul de crema imbracati total buturuga de rulada si cu ajutorul unei furculite trasati niste dungi care vor incerca sa sugereze scoarta unui copac.
E o prajitura dulce, ciocolatoasa, aromata , frumoasa, savuroasa si mai ales... de sarbatoare.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012
O minunatie de desert!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2012
Inca o prajitura preferata din copilarie!*****