Buchete de sparanghel cu somon

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Buchete de sparanghel cu somon

Ingrediente

  • 4 portii:
  • 16-20 tulpini de sparanghel
  • 4-8 fileuri lungi de Somon
  • afumat taiate subtiri
  • Rosii uscate in ulei de masline
  • 15 frunze de busuioc
  • Usturoi
  • Nucsoara
  • Mozzarella
  • Ulei de masline
  • Lamaie
  • 2 linguri Maioneza
  • 1 lingura Mustar clasic
  • Unt

Mod de preparare

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece, pentru a-si pastra culoarea verde.

Intr-un mojar de piatra se piseaza usturoiul, nucsoara, rosiile uscate, 5 frunze tocate marunt de busuioc si 3 linguri de ulei de masline, pana se obtine o pasta omogena (gen ).

Se iau cate 4-5 fire de sparanghel si se unge acesta cu pasta din mojar. Apoi se infasoara buchetul astfel uns cu 1-2 felii de somon

(in functie de marimea acestora) si se aseaza intr-o tava de ceramica (de preferat ca tava sa fie lata cat sa incapa 4 astfel de buchete). Se fac 4 buchete si se aseaza unul langa celalalt. Se asezoneaza cu sare si

piper dupa gust si se toarna peste papiote 50 ml ulei de masline. Se scutura putin tava pentru a ajuta uleiul sa se intinda pe toata suprafata tavii. Se rade deasupra mozarella pana se acopera toata suprafata si se pune in cuptorul preincins la 200°C. Se lasa pana se rumeneste mozarella, dupa care se stinge cuptorul si

se scoate tava. Se pun din loc in loc 6-8 cubulete cu latura de 1 cm de unt, si se introduce tava iar in cuptorul stins dar cald inca. Dupa ce se topeste untul, se stoarce zeama de la o lamaie si se scutura bine tava, pana se omogenizeaza sosul ce se formeaza.

Cu o paleta se separa cu grija cele 4 buchete.

Intr-un castron se vor amesteca 2 linguri de maioneza cu 1 lingura de mustar, cu coaja rasa de la 1 lamaie, zeama de la 1 lamaie si busuiocul taiat marunt. Se poate adauga apa pentru a obtuine consistenta dorita

(trebuie sa curga usor din lingura).

Intr-o farfurie se aseaza un de ruccolla sau de salata verde. Peste el se aseaza un buchet si totul se stropeste din plin cu sosul din tava si cu sosul preparat mai devreme.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise