Budincã de mere îmbãtate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budincã  de mere îmbãtate

Ingrediente

  • 100 gr de stafide si 100 ml brandy sau rom
  • 4 mere Golden si sucul de la 1 lãmâie mare
  • 5 ouã si 150 gr zahãr
  • coaja rasã de la o lãmâie si 300 ml lapte
  • 200 ml smântânã pt. friscã
  • Bezea:
  • 4 albuse si 100 gr zahãr
  • Decor:
  • menta si jumãtate de mãr feliat
  • scortisoarã

Mod de preparare

Se pare cã vara sa instalat bine si nu vrea sã treacã pe la noi... acest desert îl pregãtesc în zilele mai reci, atunci când nu am de gând sã ies nicãieri...este rãsfãt pur:) dupã un prânz la fel de yummy:)) nu l-am fãcut de mult pânã mi-am amintit de el.

Pentru 6 persoane :

1) Într-un bol pune stafidele cu alcoolul.

Între timp spalã merele , decojeste-le si taiele cubulete ; stropeste-le cu sucul de lãmâie si pune într-o formã pentru cuptor.

Pune stafidele deasupra.

2) Separat amestecã ouãle cu zahãrul si coaja de lãmâie, adaugã laptele , smântâna si amestecã bine.

3) Toarnã preparatul peste mere si dã la gratinat la 180ºC circa de 40 min.

Scoate .

Bate albusele, adaugã zahãrul si bate bine.

Dispune albusele deasupra budinci, dacã vã place puteti face grãmãjoare cu lingura sau spritul.

Dã din nou la cuptor la 180ºC circa 20 min.

Decoreazã si serveste imediat.

Poftã bunã!

www.cozinhaderamona.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise