autor:

gicuta

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca cu dovlecei si telemea

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Ingrediente
600 g dovlecei decojiti si fara seminte, 250 g telemea, 1 morcov(cca150g), 1 ceapa mare, 180 g faina, 5 oua, 60 ml ulei, 1 lingurita praf de copt, o legatura de marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

36 voturi

Mod de preparare

Dam pe razatoarea cu orificii mari dovleceii, morcovul si branza.

Ceapa o tocam cubulete.

Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul.

Dovlecelul il punem intr-o strecuratoare la scurs sau il stoarcem in mana.

Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt.

La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire.

Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia.

Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.

Dupa racire se portioneaza. Se poate servi si calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de dovlecei cu telemea

Budinca de dovlecei cu telemea

Curatim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele.

5 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Zacusca

Zacusca

Se coc vinetele si se curata ( eu le-em copt in cuptor au iesit super). Se pune intr-o tigaie ceapa

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Ghisaura , 13 iulie 2018

    Multumesc pentru Rezepte Dumneavoastra fantastic

  • Fara foto

    Ion Ion , 13 iulie 2018

    Apetisantă!

  • Fara foto

    maris.viorel@yahoo.ro , 13 iulie 2018

    Budincă de dovlecei

    • Fara foto

      savu Maria Sibiu , 27 mai 2018

      adauga in compozitie usturoi pisat si marar in loc de patrunjel. delicios

    • Fara foto

      Elena , 07 octombrie 2017

      Gustoasa si rapida Recomand

    • Fara foto

      Stela , 20 august 2017

      Am sa fac si eu. Arata bine.

    • Fara foto

      Cri Bob , 29 iulie 2017

      Chiar apetisanta. Am pus leustean in loc de marar si e foarte aromata.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 27 iulie 2015

      Frumoasa si gustoasa budinca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

36 voturi

Ingrediente

  • 600 g dovlecei decojiti si fara seminte
  • 250 g telemea
  • 1 morcov(cca150g)
  • 1 ceapa mare
  • 180 g faina
  • 5 oua
  • 60 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • o legatura de marar

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Doina Ghisaura

Multumesc pentru Rezepte Dumneavoastra fantastic

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie