autor:

gicuta

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca cu dovlecei si telemea

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iulie 2015

Ingrediente
600 g dovlecei decojiti si fara seminte, 250 g telemea, 1 morcov(cca150g), 1 ceapa mare, 180 g faina, 5 oua, 60 ml ulei, 1 lingurita praf de copt, o legatura de marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

25 voturi

Mod de preparare

Dam pe razatoarea cu orificii mari dovleceii, morcovul si branza.

Ceapa o tocam cubulete.

Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul.

Dovlecelul il punem intr-o strecuratoare la scurs sau il stoarcem in mana.

Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt.

La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire.

Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia.

Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.

Dupa racire se portioneaza. Se poate servi si calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de dovlecei cu telemea

Budinca de dovlecei cu telemea

Curatim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele.

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
cartofi inabusiti

cartofi inabusiti

Se spala si se curata ardeii. Se pun la fiert cu ulei si sare si se acopera cu apa. Se adauga si

4 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cri Bob , 29 iulie 2017

    Chiar apetisanta. Am pus leustean in loc de marar si e foarte aromata.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 27 iulie 2015

    Frumoasa si gustoasa budinca!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

25 voturi

Ingrediente

  • 600 g dovlecei decojiti si fara seminte
  • 250 g telemea
  • 1 morcov(cca150g)
  • 1 ceapa mare
  • 180 g faina
  • 5 oua
  • 60 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • o legatura de marar

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Cri Bob

Chiar apetisanta. Am pus leustean in loc de marar si e foarte aromata.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval