Ingrediente
400 g macaroane Hutton, 500 g branza dulce de vaci, 300 g smantana, 5 oua, 10 linguri rase cu zahar brun, 3 linguri zahar tos alb, 150 ml lapte, esenta de rom, 150 g stafide, 2 pliculete zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, unt pentru uns tava, un praf de sare
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
16 voturi
Mod de preparare
Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot.Cand incepe sa fiarba adaugam macaroanele si lasam la fiert circa 8 min. dupa care punem pastele la scurs intr-o strecuratoare.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas punem pe rand branza de vaci,smantana,galbenusurile,zaharul brun,laptele,zaharul vanilat,coaja de lamaie si stafidele impreuna cu esenta de rom in care au stat.
Amestecam pentru o buna omogenizare dupa care adaugam macaroanele.
Amestecam bine astfel incat macaroanele sa se incorporeze in compozitia de mai sus.
Ungem un vas cu unt si turnam compozitia in el.
Mixam albusurile cu zaharul tos circa 7-8 min dupa care turnam deasupra budincii.
Dam la cuptor pentru circa 15 min la 180 grade.
Scoatem budinca din cuptor si o putem servi atat calda cat si rece,simpla sau acompaniata de dulceata,fructe, sirop.