BUDINCA CU TON SI LEGUME

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
BUDINCA CU TON SI LEGUME

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 2pahare faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 gr margarina
  • 1/3-1/4 pahar de apa
  • ptr umplutura
  • 1ardei rosu 1 ardei galben
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 kg de rosii cojite de coaja sau 1conserva de 400 gr de rosii taiate
  • sare, piper
  • 2cutii conserve de ton in apa
  • 200 gr brinza usor sarata
  • 1ou ptr uns budinca

Mod de preparare

Aluatul

Se faramiseaza margarina in faina pina devine faramicioasa se adauga sarea si cite putina apa pina se impreuneaza aluatul.Se framinta foarte putin si se invelste in naylon si se da la frigider ptr cel putin 2 ore.(se poate face cu o seara dinainte si lasat la frigider.)

umplutura

Conservele de ton se pun intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie de teflon se pun 2-3 linguri de ulei si se prajeste ceapa taiata cubulete se adauga ardeii si iei taiati cubulete si mai tirziu rosiile deasemeni taiate cubulete, se adauga putina sare, piper si se lasa ca lichidele sa se absoarba dupa care se adauga si tonul si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se lasa sa se raceasca si se adauga brinza sfaramata.

Se unge o tava de tarta cu putin ulei.Aluatul se imparte in doua si se intind 2 foi egale.Prima foaie se pune in tava si se aranjeaza sa cuprinda si marginile, se pune umplutura si se acopera cu a doua foaie si se lipesc marginile.Se poate face un mic desen pe aluat dar trebuie de facut o mica gaurica pe aluat ptr ca aburii din budinca sa iasa si sa se coaca bine.Se unge budinca cu ou batut si se da la cuptor incalzit dinainte la180 de grade .Se coace 30-40 de minute pina se rumeneste frumos.(se pot face budinci personale )

Este gustoasa calduta sau rece cu salata verde.

Este o mincare usoara si consistenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise