Aluatul
Se faramiseaza margarina in faina pina devine faramicioasa se adauga sarea si cite putina apa pina se impreuneaza aluatul.Se framinta foarte putin si se invelste in naylon si se da la frigider ptr cel putin 2 ore.(se poate face cu o seara dinainte si lasat la frigider.)
umplutura
Conservele de ton se pun intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie de teflon se pun 2-3 linguri de ulei si se prajeste ceapa taiata cubulete se adauga ardeii si iei taiati cubulete si mai tirziu rosiile deasemeni taiate cubulete, se adauga putina sare, piper si se lasa ca lichidele sa se absoarba dupa care se adauga si tonul si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se lasa sa se raceasca si se adauga brinza sfaramata.
Se unge o tava de tarta cu putin ulei.Aluatul se imparte in doua si se intind 2 foi egale.Prima foaie se pune in tava si se aranjeaza sa cuprinda si marginile, se pune umplutura si se acopera cu a doua foaie si se lipesc marginile.Se poate face un mic desen pe aluat dar trebuie de facut o mica gaurica pe aluat ptr ca aburii din budinca sa iasa si sa se coaca bine.Se unge budinca cu ou batut si se da la cuptor incalzit dinainte la180 de grade .Se coace 30-40 de minute pina se rumeneste frumos.(se pot face budinci personale )
Este gustoasa calduta sau rece cu salata verde.
Este o mincare usoara si consistenta.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii