autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
5 cartofi fierti, decojiti, 300 gr branza rasa, 200 gr smantana, 100 gr cascaval ras, sare dupa gust, ardei rosu taiat felii, cateva ciuperci tocate marunt, 1 ou pentru a lega compozitia, 4 oua (sau mai multe, in functie de cate portii doriti).

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

14 voturi

Mod de preparare

Se pun cartofii decojiti la fiert pentru aprox. 30 de minute.



Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa continuam astfel: cartofii (calzi) se taie cubulete, apoi se amesteca cu branza rasa, 1 ou crud, smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.



Punem amestecul intr-o tava unsa cu ulei. Se fac niste adancituri si se pun cele 4 oua (1/portie).

Adaugam si ciuperci pe portiile celor care iubesc ciupercile. Eu fac 2 portii cu ciuperci si 2 fara.



Se orneaza cu felii de ardei rosu, gustul dulce da o savoare minunata acestui fel de mancare.



In final, se rade cascaval deasupra.



Dam la cuptor cam 30 de minute, la foc mediu.

Se serveste calda.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Spalam carnita. Curatam si spalam legumele. Tocam carnita, impreuna cu ceapa si patrunjelul. Adaugam

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc

Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, dar nu foarte bine fierti, apoi se scurg si se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oana Branzan , 26 martie 2015

    Scrie foarte clar, la al III-lea paragraf, unde se pun cele 4 oua: Se fac niste adancituri si se pun cele 4 oua (1/portie). Cred ca merita incercat!

  • Fara foto

    Vasile Vali , 27 februarie 2015

    Interesant si gustos!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

14 voturi

Ingrediente

  • 5 cartofi fierti
  • decojiti
  • 300 gr branza rasa
  • 200 gr smantana
  • 100 gr cascaval ras
  • sare dupa gust
  • ardei rosu taiat felii
  • cateva ciuperci tocate marunt
  • 1 ou pentru a lega compozitia
  • 4 oua (sau mai multe
  • in functie de cate portii doriti).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada de spanac cu branza Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
varza taraneasca