Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci

Ingrediente

  • 5 cartofi fierti, decojiti;
  • 300 gr branza rasa;
  • 200 gr smantana;
  • 100 gr cascaval ras;
  • sare dupa gust;
  • ardei rosu taiat felii;
  • cateva ciuperci tocate marunt;
  • 1 ou pentru a lega compozitia;
  • 4 oua (sau mai multe, in functie de cate portii doriti).

Mod de preparare

Se pun cartofii decojiti la fiert pentru aprox. 30 de minute.

Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa continuam astfel: cartofii (calzi) se taie cubulete, apoi se amesteca cu branza rasa, 1 ou crud, smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.

Punem amestecul intr-o tava unsa cu ulei. Se fac niste adancituri si se pun cele 4 oua (1/portie).

Adaugam si ciuperci pe portiile celor care iubesc ciupercile. Eu fac 2 portii cu ciuperci si 2 fara.

Se orneaza cu felii de ardei rosu, gustul dulce da o savoare minunata acestui fel de mancare.

In final, se rade cascaval deasupra.

Dam la cuptor cam 30 de minute, la foc mediu.

Se serveste calda.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise