Budinca de chia cu apa de trandafir

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Budinca de chia cu apa de trandafir

Ingrediente

  • 2 cani lapte migdale
  • 6 linguri seminte de chia
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura apa de trandafir
  • 5 linguri hoji hidratat (20 min)
  • nuca de cocos proaspata, razuita (dupa preferinte)

Mod de preparare

Am vazut la un moment dat apa de trandafir intr-un magazin naturist, care era de folosit la mancare, nu din aceea doar pentru fata. Deja parca ii simteam mirosul intens si aromat de trandafiri.

Nu mi-a venit nici o idee atunci de cum as putea sa o folosesc si nu am cumparat. Desi de cele mai multe ori cumpar produse chiar daca nu stiu ce pot face cu ele, iar apoi merg acasa si scormonesc pe internet.

Zilele trecute i-a venit randul acestui ingredient. Am luat sticluta si dupa ce am deschis-o nu ma puteam opri din mirosit.

Are o aroma invaluitoare.

Si uite ca prima reteta in care am folosit-o, a iesit delicioasa.

Intr-un bol se pune laptele de migdale, mierea, apa de trandafir si se amesteca cu un tel. Apoi se adauga treptat semintele de chia in timp ce se amesteca cu telul.

Se lasa deoparte timp de 30-40 minute pana cand semintele de chia absorb lichidul si obtinem o budinca.

Am servit-o cu goji inmuiat in apa si nuca de cocos proaspata, data pe razatoare.

Abia astept sa o folosesc si in alte retete de dulciuri.

Dupa ce incerci reteta, astept sa imi spui cum ti s-a parut si ce imbunatatiri ai adus.

Iar daca iti place, da un share sa vada si cei dragi.

Cu drag,

Valentina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise