Budinca de clatite cu piure de spanac

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Budinca de clatite cu piure de spanac

Ingrediente

  • Pentru clătite (15 bucăţi):
  • 4 ouă
  • 250 g făină albă (cernută)
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 500 ml lapte dulce
  • Pentru piureul de spanac:
  • 450 g spanac congelat de la supermarket
  • 3 ouă
  • 50 g mozarella rasă
  • 200 g smântănă pentru gătit
  • 150 ml lapte dulce
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă praf de usturoi
  • 2 linguri ulei.

Mod de preparare

La toate acestea se adaugă uleiul pentru prăjitul clătitelor dar care este o cantitate mică deoarece, cu ajutorul unei sticle cu picurător, punem atât doar cât să ungem fundul tigăii la fiecare clătită.

Pentru clătite procedăm astfel:

Punem făina cernută într-o oală, facem o adâncitură la mijloc şi spargem cele 4 ouă întregi. Amestecăm, apoi punem sarea, uleiul şi laptele dulce. După ce am amestecat bine să nu rămână cocoloaşe, acoperim şi lăsăm 2 ore să se odihnească. Atunci când începem să le preparăm, mai putem adăuga puţină apă pentru a dilua compoziţia până la consistenţa unei smântăni mai subţiri, fluide. Tigaia trebuie să fie bine încinsă, dar fără a o lăsa până iese fum din ea pentru că atunci şi clătitele vor avea gust şi miros de fum sau de ulei ars. Pentru această budincă, clătitele nu trebuie să fie foarte subţiri.

Pentru piureul de spanac procedăm astfel:

Într-o cratiţă mai adâncă punem uleiul, spanacul decongelat, mărarul, sarea şi foarte puţină apă şi lăsăm să dea un clocot. Adăugăm laptele frecat cu făina şi lăsăm să fiarbă puţin acoperit. Apoi adăugăm smântâna de gătit şi o mai lăsăm să fiarbă puţin până s-a îngroşat şi are mirosul specific de spanac fiert. O luăm de pe foc, adăugăm mozarella rasă, amestecăm şi o lăsăm la răcit cu capacul acoperit. După ce s-a răcit puţin să nu mai fie fierbinte, adăugăm praful de usturoi şi gălbenuşurile de la cele 3 ouă. Batem albuşurile de la cele trei ouă cu un vârf de cuţit de sare până se întăresc bine şi le adăugăm peste spanac, amestecând de jos în sus.

Asamblarea budincii:

Într-un vas termorezistent, tip yena, punem puţin ulei şi presărăm pesmet fin, apoi aşezăm pe rând fiecare clătită alternativ cu 2 linguri din compoziţia de spanac, pe care o nivelăm ca să fie uniform distribuită pe toată suprafaţa. Când am terminat, ultimul strat trebuie să fie de spanac. Presărăm peste budincă încă puţină mozarella rasă şi o punem la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate şi se lasă puţin să se răcească, apoi se poate servi.

Este foarte bună şi consistentă. Are aspectul unui chebab doar că e un preparat vegetarian foare gustos atât ca aperitiv, cât şi ca fel propriu-zis de mâncare. Cine doreşte, poate să adauge la servire şi puţin piper şi chiar o lingură-două dintr-un sos preferat, de exemplu sos bechamel sau chiar smântână. Noi am servit simplu.

Este la fel de bună şi a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise