Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet, o tava.Se taie cornurile felii de 1 cm,apoi se pun intr-un castron si se stropesc cu tot laptele rece;se lasa asa, pina ce laptele e absorbit(cam 30 minute) si cornurile se inmoaie.Dupa aceea,de amesteca cu furculita,fara sa se zdrobeasca de tot.Separat se amesteca bine cele 4 galbenusuri cu untul topit(rece),gemul de caise si portocale,smintina,sare,arome;se pune peste cornuri.Se mesteca,putin, prin rasturnare.Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul(si putin rom);se toarna peste compozitie,se mesteca usor, prin rasturnare;se pune in tava, apoi in cuptorul incalzit.Se coace circa 45 minute,primele 20 minute,nu se deschide cuptorul.Se serveste calduta sau rece(noua ne place rece);se pune peste putin gem de visine...,sirop de zmeura sau sodou de vin sau se pudreaza cu zahar pudra.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii